10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA: A douăsprezecea execuţie din 2019

SUA: A douăsprezecea execuţie din 2019

Larry Swearingen, în vârstă de 48 de ani, a susţinut până la moarte că este nevinovat, iar ultimele sale cuvinte au fost “Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac”. Decesul său, după o injecţie letală, a fost constatat la ora locală 18:47 în penitenciarul de stat din Huntsville.

Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat miercuri să suspende execuţia, care mai fusese deja amânată de cinci ori, după condamnarea din 2000.

Juraţii l-au considerat vinovat pe Swearingen de uciderea studentei Melissa Trotter, în vârstă de 19 ani. Presa locală preluată de AFP menţionează că criminalul avusese o relaţie cu victima, pe care a violat-o înainte de a o strangula.

Trotter a fost văzută ultima dată în viaţă în 8 decembrie 1998, împreună cu Swearingen.

Tânăra a fost găsită după 25 de zile, într-o pădure, cu o bucată de colant înnodată în jurul jurul gâtului. Sub unghiile ei s-a găsit ADN-ul unui alt bărbat, dar procurorii au dovedit vinovăţia lui Swearingen cu ajutorul probelor din camioneta şi locuinţa acestuia, cu martori şi cu înregistrări ale unor convorbiri pe telefonul mobil. Colantul cu care a fost strangulată studenta s-a dovedit a fi al soţiei lui Swearingen, iar restul din obiectul de îmbrăcăminte respectiv a fost găsit în locuinţa familiei.

Execuţia lui Swearingen a fost a patra din statul Texas, în 2019. Anul acesta au mai fost aplicate sentinţe de condamnare la moarte în alte patru state americane – Alabama, Florida, Georgia şi Tennessee, toate din sudul SUA.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă