19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA a găsit soluția la conflictul israeliano-palestinian: două state

SUA a găsit soluția la conflictul israeliano-palestinian: două state

“A fost minunat că am discutat cu Gabi Ashkenazi despre parteneriatul nostru, despre provocări regionale şi despre eforturile Israelului de combatere a pandemiei Covid-19. Statele Unite menţin neclintit angajamentul în favoarea securităţii Israelului”, a declarat Antony Blinken, prin Twitter.

Departamentul de Stat a comunicat că Antony Blinken a pledat pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian prin proiectul coexistenţei a două state.

Antony Blinken “a evidenţiat convingerea Administraţiei Biden că soluţia a două state este cea mai bună modalitate de asigurare a viitorului Israelului ca stat evreu şi democratic, coexistând în pace alături de un stat palestinian viabil şi democratic”, a transmis Departamentul de Stat de la Washington, conform cotidianului Israel Hayom.

SUA dezaprobă acțiunile incorecte la adresa Israelului 

Antony Blinken a reiterat “angajamentul continuu al Statelor Unite în contracararea acţiunilor incorecte, unilaterale împotriva Israelului pe plan internaţional”, a precizat Departamentul de Stat.

“A fost bine că am vorbit cu colegul meu seara trecută. Am avut o discuţie importantă despre modalităţile de abordare a provocărilor regionale. Sunt la fel de încrezător ca întotdeauna că alianţa noastră este elementul central al securităţii regionale şi stabilităţii”, a afirmat, la rândul său, ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi.

“I-am mulţumit secretarului de Stat Blinken pentru opoziţia puternică exercitată de SUA faţă de acţiunile unilaterale împotriva Israelului la nivel internaţional. Am discutat despre combaterea Covid-19 şi, în acest context, i-am prezentat secretarului de Stat coordonarea între Israel şi palestinieni”, a subliniat Gabi Ashkenazi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă