Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: Acord cu UE privind comerţul cu carne de vită

SUA: Acord cu UE privind comerţul cu carne de vită

Donald Trump, preşedintele american va anunţa un acord cu Uniunea Europeană prin care SUA îşi vor spori exporturile de carne de vită, ne spune Reuters.

Lorand Stoica 0 comentarii

Casa Albă a transmis anterior că la ora locală 13:45 (17:45 GMT) Donald Trump va face un anunţ privind relaţiile comerciale ale SUA cu Uniunea Europeană. Larry Kudlow a confirmat presei că acest anunţ va fi despre comerţul cu carne de vită între SUA şi UE.

Totuşi, Comisia Europeană a avertizat că orice acord cu SUA privind comerţul cu carne de vită nu va spori pe ansamblu importurile de astfel de produse în UE şi că toată carnea de vită importată va trebui să fie fără hormoni, conform regulilor de siguranţă alimentară ale UE. Un astfel de acord cu SUA va avea nevoie şi de aprobarea Parlamentului European.

Anunţul aşteptat vineri survine după ce preşedintele Donald Trump a decis să impună de luna viitoare taxe vamale suplimentare de 10% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari, ceea ce a provocat scăderi semnificative ale burselor din întreaga lume.

Comentarii

loading...