9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA aruncă bomba! Zeci de mii de mesaje de la iranieni. Abuzurile...

SUA aruncă bomba! Zeci de mii de mesaje de la iranieni. Abuzurile Teheranului, reclamate

Mike Pompeo i-a invitat joi pe manifestanţii iranieni să trimită Washingtonului orice probă privind “reprimarea” demonstranţilor de către autorităţile Republicii islamice, informează Agerpres.

“Până în prezent am primit aproape 20.000 de mesaje, înregistrări video, fotografii sau informaţii privind abuzurile regimului”, în special prin intermediul unor servicii de mesagerie precum Telegram, a declarat el cinci zile mai târziu în cadrul unei conferinţe de presă.

“Sper că vor continua să ni le trimită”, a adăugat el.

Secretarul de stat american a promis să “continue să-i sancţioneze pe responsabilii iranieni responsabili de aceste încălcări ale drepturilor omului”, cum SUA au făcut-o deja săptămâna trecută.

Trezoreria americană a instituit vineri sancţiuni împotriva ministrului iranian al telecomunicaţiilor, Mohammad Javad Azari Jahromi, pentru “rolul său în ampla cenzură a internetului” la momentul de apogeu al mişcării de protest.

Totuşi, administraţia lui Donald Trump nu a anunţat noi măsuri punitive până în acest stadiu.

Potrivit organizaţiei de apărare a drepturilor omului Amnesty International, “cel puţin 143 de manifestanţi” au fost ucişi de forţele de ordine iraniene “în protestele care au izbucnit pe 15 noiembrie”.

“Curajosului popor din Iran, care refuză să rămână tăcut după 40 de ani de abuz ai regimului la putere, îi spun pur şi simplu asta: Statele Unite vă ascultă, vă susţinem şi vom continua să fim alături de voi în lupta voastră pentru un viitor mai bun pentru voi şi pentru naţiunea voastră măreaţă”, a spus Mike Pompeo.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă