Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: Bărbatul care a trimis colete-capcană primește 20 de ani de închisoare

SUA: Bărbatul care a trimis colete-capcană primește 20 de ani de închisoare

Un barbat american in varsta de 57 de ani care a trimis o serie de colete-capcană unor personalităţi democrate şi critici ai preşedintelui Donald Trump a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, ne spune AFP.

Lorand Stoica 0 comentarii

Trimiterea prin poştă a acestor bombe artizanale, pentru care Cesar Sayoc a pledat vinovat în martie, a suscitat o îngrijorare la scară naţională şi a dus la o amplă anchetă a poliţiei pe întreg teritoriul american. 'Natura şi circumstanţele acestor infracţiuni sunt oribile', a explicat judecătorul Jed Rakoff când şi-a dat verdictul. Sayoc, care locuia în Florida, a expediat coletele la sfârşitul lui octombrie 2018 la circa 15 personalităţi anti-Trump.

Printre personalităţile vizate se află miliardarul şi filantropul George Soros, fostul secretar de stat Hillary Clinton, fostul preşedinte Barack Obama, fostul vicepreşedinte Joe Biden sau actorul new-yorkez Robert de Niro. Niciunul dintre colete nu a explodat şi nici măcar nu a ajuns la destinatari. Însă vizându-i în mod specific pe democraţi, acestea au făcut să crească tensiunea în SUA, în plină campanie electorală pentru alegerile de la jumătatea mandatului de la 6 noiembrie.

Cesar Sayoc, care avea antecedente judiciare şi trăia într-o camionetă acoperită cu postere pro-Trump şi anti-democrate, a fost arestat în Florida, la cinci zile după ce primul colet a fost găsit în cutia din scrisori a reşedinţei lui George Soros din nordul New York-ului. În urma unei vaste operaţiuni, poliţia a găsit amprentele sale digitale şi ADN-ul său pe pachete. Bărbatul a fost inculpat iniţial pentru 30 de capete de acuzare, care făceau ca el să rişte închisoarea pe viaţă. El a pledat vinovat în cele din urmă vinovat pentru 65 de capete de acuzare, recunoscând că a trimis 16 colete-capcană unor personalităţi din rândul democraţilor.

Comentarii

loading...