SUA blochează importul de bumbac din China pentru utilizarea muncii forțate în Xinjiang

SUA blochează importul de bumbac din China pentru utilizarea muncii forțate în Xinjiang

Statele Unite au anunțat interzicerea importurilor de bumbac din China din cauza informațiilor care indică utilizarea muncii forțate în provincia Xinjiang.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Departamentul de Securitate Internă al SUA a anunțat miercuri că personalul vamal și de protecție a frontierelor (CBP) din porturile SUA va reține toate produsele din bumbac provenind de la Corpul de Producție și Construcție din Xinjiang (XPCC). China a fost acuzată că a persecutat populația uigură minoritară din provincia amintită.

Oficiul pentru comerț al CBP a emis un ordin de confiscare ce se aplică tuturor importurilor de produse pe bază de bumbac exportate de Corpul de Producție și Construcție din Xinjiang, inclusiv textile și articole de îmbrăcăminte. Aceasta este a șasea acțiune de acest fel pe care CBP a anunțat-o în ultimele trei luni, ca sancțiune împotriva utilizării muncii forțate în provincia Xinjiang.

"Departamentul SUA pentru Securitate Internă a anunțat astăzi că personalul SUA pentru Vamă și Protecția Frontierelor (CBP) din toate porturile de intrare din SUA va reține transporturile care conțin bumbac și produse din bumbac, provenind de la XPCC și entitățile sale subordonate și afiliate ", se arată în comunicat.

Xinjiang găzduiește aproximativ 11 milioane de uiguri, din care aproximativ 1 milion au fost supuși torturii, muncii forțate, abuzurilor sexuale și fizice din partea statului chinez. Rapoartele media sugerează că Beijingul a reținut un număr mare de musulmani uighuri în centre pe care le numește „tabere de reeducare”. Rapoartele media sugerează, de asemenea, că statul chinez obligă femeile uighure la avort forțat și sterilizare pentru a controla rata natalității.

Presupusele abuzuri ale drepturilor omului din Xinjiang au determinat sancțiuni din partea Statelor Unite, care numai în 2020 a emis opt ordine de confiscare a mărfurilor provenite din utilizarea muncii forțate în China.

”Munca forțată este o încălcare a drepturilor omului care dăunează lucrătorilor vulnerabili și introduce concurență neloială în lanțurile de aprovizionare globale. CBP va continua să ia măsuri decisive", a declarat într-o conferință de presă comisarul interimar al CBP, Mark A. Morgan.

Citește totul despre:

#china #sua #bumbac

Comentarii

loading...