SUA: Candidatul democrat, Andrew Yang, va finanţa 10 familii cu banii de campanie

SUA: Candidatul democrat, Andrew Yang, va finanţa 10 familii cu banii de campanie

Candidatul la alegerile primare democrate, omul de afaceri american Andrew Yang, a promis joi să doneze 1.000 de dolari pe lună timp de un an pentru 10 familii alese la întâmplare, pentru a-şi promova ideea de venit minim universal, conform AFP.

Rl online 0 comentarii

'Când donaţi bani unei campanii prezidenţiale, ce se întâmplă? Politicianul cheltuieşte banii pentru publicitate şi consultanţă şi speraţi să funcţioneze', a declarat antreprenorul de 44 de ani în deschiderea unei dezbateri la Houston între candidaţii la învestitura democrată pentru prezidenţialele din 2020.

'Este timpul să ne încredem unul în altul', a afirmat Andrew Yang, angajându-se să acorde un 'dividend gratuit (numele dat iniţiativei sale privind venitul minim universal) de 1.000 de dolari pe lună timp de un an întreg la zece familii americane'.

Yang, fiul unor imigranţi din Taiwan, îi trimite pe cei interesaţi pe site-ul său de internet, unde pagina principală îi invită să-şi introducă datele de contact în speranţa de a beneficia de acest venit. Puţin cunoscut la începutul campaniei, el a reuşit să trezească interesul şi în prezent adună 3% din intenţiile de vot în sondaje.

 
 

Comentarii

loading...