13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA crește presiuniile asupra Venezuelei și îl sancționează pe Maduro Jr

SUA crește presiuniile asupra Venezuelei și îl sancționează pe Maduro Jr

Administrația Trump a anunțat, vineri, sancțiuni împotriva fiului președintelui venezuelean Nicolas Maduro într-o mișcare de sporire a presiunii asupra membrilor familiei suspectați de corupție.

Acțiunea Departamentului Trezoreriei SUA îngheață toate bunurile americane aparținând lui Nicolas Maduro Jr și interzice cetățenilor americani sau instituțiilor americane să facă afaceri cu el.

“Regimul lui Maduro a fost construit pe alegeri frauduloase, iar cercul său interior trăiește luxos din produsele corupției, în timp ce poporul venezuelian suferă”, a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

“Maduro se bazează pe fiul său, Nicolasito și pe alții aproapiati ai regimul său autoritar, pentru a menține puterea și pentru a suprima poporul din Venezuela. Trezoreria va continua să vizeze aliatii regimului nelegitim care profită de corupția lui Maduro”.

Până de curând, Maduro Jr in varsta de 29 de ani a păstrat un profil scăzut ca un flautist puțin cunoscut în rețeaua faimoasă de orchestre de tineret din Venezuela. Dar cariera sa politică a izbucnit la scurt timp după ce tatăl său a fost ales președinte în 2013 iar tanarul a fost pus la conducerea unui nou corp de inspectori ai președinției, ridicând acuzațiile de nepotism.

El este, de asemenea, membru al adunării constituționale, o institutie însărcinata cu rescrierea charterului națiunii. În 2017, el a ținut un discurs înfricoșător din cadrul adunării care a promis că va ataca Casa Albă ca răspuns la amenințarile armatei președintelui Donald Trump care vizeaza daramarea regimului Maduro.

“Armele ar ajunge la New York, domnule Trump, o să ajungem să luăm și Casa Albă”, a spus el.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă