Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

SUA: Dacă părinţii şi profesorii, aleg să fie înarmaţi, e ceva ce şcolile trebuie să determine

Asociaţia Armelor de Foc (NRA) din SUA nu va susţine impunerea unor măsuri care în vreun fel să limiteze accesul la arme de foc în urma atacului armat de la un liceu din Florida, soldat cu decesul a 17 persoane, informează agenţia de ştiri Dpa.

Rl online 0 comentarii

"NRA nu susţine vreo interdicţie", a declarat Dana Loesch, purtătoarea de cuvânt a organizaţiei.

"Cred că dacă o şcoală şi dacă părinţii şi profesorii în mod voluntar aleg să fie înarmaţi, cred că este ceva ce şcolile trebuie să determine de unele singure", a completat Loesch.

Declaraţiile reprezentantei NRA vin în contradicţie cu propunerile preşedintelui american Donald Trump de înăsprire a regimului armelor de foc.

Liderul de la Casa Albă urmează să discute luni cu guvernatorii din SUA despre regimul armelor de foc.

Preşedintele SUA s-a declarat "favorabil" măsurilor în sensul intensificării verificărilor în cazul persoanelor care vor să deţină arme de foc, dar şi ideii dotării unora dintre profesorii din şcolile americane cu arme de foc, pentru a face faţă eventualelor atacuri armate.

Donald Trump este unul dintre susţinătorii dreptului cetăţenilor americani de a deţine arme de foc. În plus, el are o colaborare strânsă cu Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc, organizaţie care a oferit finanţare campaniei sale electorale.

Nikolas Cruz, un elev care fusese exmatriculat, a deschis focul săptâmâna trecută, cu o armă semiautomată, în Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland (Florida), omorând 17 persoane, majoritatea adolescenţi. Deşi se cunoştea că avea comportament violent, bărbatul în vârstă de 19 ani primise dreptul de a deţine o armă de foc.

Atacurile cu arme de foc s-au intensificat în ultimii ani în Statele Unite, soldându-se cu sute de morţi.

Comentarii

loading...