Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA despre amenințarea nord-coreeană: Folosirea armei nucleare va avea un răspuns zdrobitor

SUA despre amenințarea nord-coreeană: Folosirea armei nucleare va avea un răspuns zdrobitor

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat joi că Statele Unite sunt ”pregătite de orice eventualitate” în faţa ameninţării nord-coreene, subliniind că ”toate opţiunile” sunt ”pe masă”, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

”Lumea să ştie, în această bază aeriană Yokota şi oriunde altundeva, că noi suntem pregătiţi de orice eventualitate”, a spus el în faţa militarilor adunaţi în această instalaţie militară americană situată la aproximativ 40 de kilometri de Tokyo.

”Voi, instrumentele puterii americane, ştiţi şi faceţi cunoscut adversarilor noştri că toate opţiunile sunt pe masă (...)”, a continuat el în ultima zi a unei escale de trei zile în Japonia, potrivit news.ro.

Orice atac, inclusiv ”folosirea armei nucleare” va întâlni un ”răspuns rapid, zdrobitor şi eficient”, a adăugat reprezentantul american.

Pence se află pe drum către Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă care se deschid vineri în Coreea de Sud şi unde va conduce delegaţia americană.

El face aceste declaraţii în contextul în care pregătirea JO reprezentă ocazia unei aparente ”încălziri” a relaţiilor între cele două Corei, Coreea de Nord participând într-o delegaţie comună cu vecinul său din Sud.

El a afirmat din nou, cum a făcut-o miercuri împreună cu premierul japonez Shinzo Abe, că Washingtonul îşi va ”intensfica” presiunile, cu scopul de a determina Phenianul să renunţe la programul său dezvoltare nucleară şi balistică.

El a anunţat miercuri, la Tokyo, că Statele Unite se pregătesc să dezvăluie sancţiunile economice ”cele mai dure şi ofensive impuse vreodată Coreei de Nord”, fără să facă alte precizări.

Anul trecut, la iniţiativa Washingtonului, Consiliul de Securitate al ONU a impus trei serii de sancţiuni economice Coreei de Nord, vizându-i exporturile de cărbune şi fier, pescuitul şi industria textilă şi limitându-i aprovizionările cu petrol.

Pence a declarat marţi că Statele Unite nu vor închide uşa unei întâlniri cu nord-coreeni în marja Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang.

”În privinţa vreunei interacţiuni cu delegaţia nord-coreeană, nu am solicitat vreo întâlnire, dar vom vedea ce se va întâmpla”, le-a spus el unor jurnalişti în cursul ueni escale în Alaska, în drum către Japonia.

Corea de Nord nu intenţionează să solicite o asemenea întâlnire, a anunţat joi agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA. Însă aceste declaraţiii nu exclud în mod oficial faptul că ar putea să aibă loc o întâlnire.

Comentarii

loading...