15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA: Discuţiile comerciale cu China din septembrie sunt încă "în program"

SUA: Discuţiile comerciale cu China din septembrie sunt încă “în program”

“Sunt în continuare planificate, dacă înţeleg bine. Dar mai important decât întâlnirea din septembrie (este faptul că) vorbim la telefon şi avem conversaţii productive”, a răspuns Trump jurnaliştilor în New Jersey.

Preşedintele american a repetat faptul că Beijingul “îşi doreşte să ajungă la un acord” şi că va vorbi “în curând” cu preşedintele Xi Jinping, pe care “îl cunoaşte bine”.

La începutul săptămânii, administraţia Trump a amânat în cele din urmă cu peste două luni impunerea de tarife vamale suplimentare pentru o listă lungă de produse de interes general importate din China, precum telefoane şi jucării.

Suplimentarea acestor taxe ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 septembrie, după cum decretase Donald Trump în urma dezamăgirii după ultima rundă de negocieri când emisarii săi, Steven Mnuchin, ministrul trezorerie şi Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru comerţ, s-au întors de la Shanghai la sfârşitul lunii iulie fără să fi obţinut progrese semnificative.

Dar, pe măsură ce sezonul de cumpărături de la sfârşitul anului s-a apropiat, administraţia Trump, de teama consecinţelor asupra preţurilor pentru consumatorii americani, a preferat să amâne majorarea tarifară.

Joi, Donald Trump a reiterat îndemnul adresat Rezervei federale şi preşedintelui acesteia, Jerome Powell, de a scădea rata dobânzilor.

“Toate ţările din întreaga lume îşi reduc rata. Trebuie să fie echilibru. Nu mă deranjează dacă suntem mai sus (la rata dobânzilor), dar suntem prea sus”, a spus el adăugând că Jerome Powell a făcut o mare greşeală prin creşterea ratei dobânzilor la sfârşitul anului 2018.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă