Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA, dispuse să se implice în discuţiile cu talibanii

SUA, dispuse să se implice în discuţiile cu talibanii

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, se află într-o vizită surpriză în Afganistan şi a promis că va susţine eforturile preşedintelui Ashraf Ghani de a începe discuţiile pentru pace cu talibanii. Pompeo a precizat că SUA sunt dispuse să participe, scrie Reuters.

Iulian Budușan 0 comentarii

Pompeo a declarat că strategia anunţată anul trecut de preşedintele Donald Trump, de a trimite mai mulţi soldaţi pentru a mări presiunea pe talibani, funcţionează  şi i-a asigurat pe afgani că îi vor susţine "în lupta lor de a-şi elibera ţara şi poporul”.

„Strategia transmite un mesaj clar către talibani, că nu ne pot face să aşteptăm”, a adăugat Pompeo.

Ghani a declarat într-o conferinţă de presă comună cu Pompeo că este necesar să se progreseze cu precauţie.

„Dacă vom crede că o criză de 40 de ani poate fi încheiată într-o zi, nu suntem realişti”, a afirmat el.

Pompeo a readus în discuţie o ofertă a Statelor Unite de a participa la discuţii directe cu talibanii. Ei au respins negocierile cu ceea ce consideră a fi un guvern ilegitim susţinut de Occident şi au cerut discuţii directe cu Washingtonul.

Secretarul de Stat a declarat că procesul de pace va fi condus de afgani dar Statele Unite vor fi pregătite să participe pentru a rezolva diferenţele de opinii. El a subliniat şi că va fi nevoie de susţinerea ţărilor vecine.

„Rolul american va fi important aici dar nu putem conduce discuţiile de pace, nu putem rezolva această problemă din afară”, a precizat el.

Comentarii

loading...