14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSUA: Guvernatorul de New York a anunţat interzicerea aromelor pentru ţigările electrice

SUA: Guvernatorul de New York a anunţat interzicerea aromelor pentru ţigările electrice

”Vapingul este periculos, punct”, a declarat Cuomo. ”Îi face pe tineri să devină dependenţi de nicotină de la o vârstă fragedă”, a spus el.

Guvernatorul a criticat aromele populare, precum cea de gumă de mestecat sau de vată de zahăr.

‘Acestea sunt în mod evident orientate către tineri şi creează dependenţă”, a adăugat Cuomo.

Comisarul pentru sănătate doctor Howard Zucker va susţine la începutul acestei săptămâni o întrevedere de urgenţă cu un consiliu special pe probleme de sănătate urmând ca ulterior să fie emisă interdicţia în acest stat, a precizat Cuomo. Interdicţia va intra în vigoare de la data de 4 octombrie, a anunţat Beth Garvey, care deţine funcţia de consilier al guvernatorului.

După intrarea în vigoare a interdicţiei, Departamentul de Sănătate va aloca o perioadă de două săptămâni pentru atenţionarea comercianţilor înainte de aplicarea sancţiunilor.

Anunţul vine după ce preşedintele american Donald Trump a declarat că administraţia sa are în vedere o interdicţie similară.

Cuomo a declarat însă că nu doreşte să se bazeze pe autorităţile federale. ”Nu am de gând să aştept guvernul federal”, a spus el.

Miliardarul şi fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, a anunţat săptămâna trecută o campanie în valoare de 160 de milioane de dolari pentru interzicerea ţigărilor electronice cu arome în Statele Unite, după moartea a cel puţin cinci persoane care au utilizat astfel de dispozitive. ”Este o criză sanitară urgentă şi companiile producătoare de tutun sunt cauza”, a afirmat acest militant anti-tabac, care a interzis fumatul în restaurantele şi barurile din New York la începutul anilor 2000 pe când era primar al oraşului. Denunţând lipsa de acţiune a Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, el a spus că această campanie, care beneficiază de 160 de milioane de dolari pe parcursul a trei ani, va avea drept scop iniţial să interzică, în ‘cel puţin 20 de oraşe şi state americane’, ţigările electronice cu arome, deosebit de populare în rândul adolescenţilor.

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Municipal al oraşului New York, Mark Levine, a cerut marţi metropolei americane să ‘interzică ţigările electronice cu arome’, vorbind despre o ‘epidemie’ în rândul elevilor de liceu şi despre o ‘ameninţare majoră’ pentru elevii de colegiu.

Autorităţile sanitare americane au anunţat la începutul acestei luni că cel puţin cinci persoane au murit după ce au folosit ţigări electronice în Statele Unite şi că numărul pacienţilor care suferă de dificultăţi de respiraţie severe s-a dublat, ajungând la 450 la nivelul întregii ţări.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă