23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSUA iau Rusia peste picior: ”ne miră cât poate fi de speriat...

SUA iau Rusia peste picior: ”ne miră cât poate fi de speriat guvernul rus de un singur om, Navalnîi”

„Ne-am exprimat deja profunda îngrijorare pentru tratamentul specific și mai general al domnului Navalny cu situația drepturilor omului din Rusia și rămâne frapant pentru mine cât de preocupat și poate chiar speriat pare a fi guvernul rus de un singur om, dl. Navalny”, a spus Blinken la conferința de presă inițială.

Blinken a spus că SUA urmărește cu profundă îngrijorare ce se întâmplă în prezent în Rusia, indiferent dacă este vorba de tratamentul aplicat acum Navalny sau de utilizarea aparentă a unei arme chimice în încercarea de a-l asasina în trecut. „Ne preocupă rapoartele deja cunoscute privind recompenselor oferite de Rusia în cazul atacurilor asupra forțelor americane din Afganistan, la fel cum ne preocupă extrem de profund și siguranța și securitatea domnului Navalnîi. Iar punctul cel mai important este că vocea lui este vocea multor, multor, multor ruși și ar trebui să fie auzită, nu înfundată ”, a mai spus Blinken.

În paralel, Rusia a acuzat SUA de „inmixtiune flagrantă” după ce Ambasada SUA la Moscova a postat un avertisment pe site-ul său web, în care se detalia orele și locurile mitingurilor organizate de opoziție din diferite orașe rusești, cerând cetățenilor americani să le evite.

Autoritățile ruse consideră că o astfel de postare a avut de fapt un rol ascuns, anume de a aduce la cunoștința celor dornici să participe la manifestații locurile în care acestea s-au organizat.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a acuzat, de asemenea, rețelele sociale din SUA că au răspândit știri false despre Rusia.

Luni, viceministrul de externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, a depus un protest la ambasadorul SUA John Sullivan în legătură cu „postările de pe rețelele sociale în sprijinul mitingurilor ilegale”.

Departamentul de Stat al SUA a condamnat “utilizarea unor tactici dure împotriva protestatarilor și jurnaliștilor” și, într-o declarație de presă, a cerut autorităților să-l elibereze pe liderul opoziției, Alexei Navalnîi, și pe “toți cei reținuți pentru exercitarea drepturilor lor universale”.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă