Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA îl dau în judecată pe Edward Snowden

SUA îl dau în judecată pe Edward Snowden

SUA l-au dat în judecată pe Edward Snowden, care în 2013 a dezvăluit conţinutul a sute de telegrame diplomatice secrete, afirmând că noua sa carte intitulată ''Permanent Record'' încalcă acorduri de confidenţialitate, conform Reuters

Rl online 0 comentarii

Departamentul de Justiţie a indicat că Snowden îşi publică cartea de memorii fără a o supune agenţiilor de informaţii pentru revizuire, adăugând că discursurile susţinute de Snowden au încălcat de asemenea acorduri de confidenţialitate.

Statele Unite cercetează toate veniturile obţinute de Snowden din carte, a anunţat Departamentul de Justiţie. În cadrul procesului sunt numite totodată drept inculpaţi nominali ''entităţi corporative''' aflate în spatele publicării cărţii.

Un purtător de cuvânt al lui Snowden nu a putut fi contactat imediat şi editura Macmillan nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

În vârstă de 36 de ani, Edward Snowden trăieşte în prezent în Rusia, care i-a acordat azil. După scurgerea de informaţii de la NSA, el a părăsit Statele Unite şi a rămas blocat într-un aeroport din Moscova întrucât paşaportul i-a fost anulat.

Deşi este privit de unii ca un erou, autorităţile americane doresc ca Snowden să fie judecat pentru dezvăluiri de informaţii clasificate.

Comentarii

loading...