Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: Îngrijorată de dezvoltarea armelor nucleare a Rusiei

SUA: Îngrijorată de dezvoltarea armelor nucleare a Rusiei

SUA și-a exprimat îngrijorarea față de dezvoltarea de arme nucleare de către Rusia, în timpul reuniunii de la Geneva între reprezentanți ruși și americani, ne spune AFP.

Lorand Stoica 0 comentarii

Adjunctul secretarului de stat, John Sullivan, a condus delegaţia americană la acest ''Dialog strategic SUA-Rusia privind securitatea'', potrivit unui comunicat difuzat de Departamentul de Stat.

Delegaţia rusă a fost condusă de ministrul adjunct de externe, Serghei Riabkov. Partea rusă nu a difuzat niciun comunicat cu privire la această reuniune.

În cadrul reuniunii, ''delegaţia Statelor Unite a precizat în mod clar că un angajament pentru respectarea completă şi verificabilă a tratatelor este necesar pentru un control eficient al armelor", se arată în comunicat.

Delegaţia SUA ''a subliniat, de asemenea, preocupările privind dezvoltarea şi desfăşurarea de către Rusia de arme nucleare nestrategice şi lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte respectarea obligaţiilor'' de către această ţară.

Sullivan, care este însoţit de secretarul de stat adjunct pentru Controlul armelor şi Securitatea Internaţională, Andrea Thompson, urmează să se deplaseze joi la Bruxelles pentru a informa NATO despre reuniunea de la Geneva.

Potrivit Departamentului de Stat, în cadrul reuniunii delegaţiile au discutat aspecte privind '' politicile lor naţionale strategice'' în materie de securitate ''pentru a reduce neînţelegerile şi concepţiile greşite cu privire la o serie de aspecte-cheie legate de securitate''.

Washingtonul precizează de asemenea că această întâlnire face parte dintr-o "serie de reuniuni pe care Statele Unite le-au avut cu oficialii ruşi" după discuţiile din 14 mai de la Soci (Rusia) purtate de secretarul de stat american Mike Pompeo şi ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

Comentarii

loading...