13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSUA: Îngrijorată de dezvoltarea armelor nucleare a Rusiei

SUA: Îngrijorată de dezvoltarea armelor nucleare a Rusiei

Adjunctul secretarului de stat, John Sullivan, a condus delegaţia americană la acest ”Dialog strategic SUA-Rusia privind securitatea”, potrivit unui comunicat difuzat de Departamentul de Stat.

Delegaţia rusă a fost condusă de ministrul adjunct de externe, Serghei Riabkov. Partea rusă nu a difuzat niciun comunicat cu privire la această reuniune.

În cadrul reuniunii, ”delegaţia Statelor Unite a precizat în mod clar că un angajament pentru respectarea completă şi verificabilă a tratatelor este necesar pentru un control eficient al armelor”, se arată în comunicat.

Delegaţia SUA ”a subliniat, de asemenea, preocupările privind dezvoltarea şi desfăşurarea de către Rusia de arme nucleare nestrategice şi lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte respectarea obligaţiilor” de către această ţară.

Sullivan, care este însoţit de secretarul de stat adjunct pentru Controlul armelor şi Securitatea Internaţională, Andrea Thompson, urmează să se deplaseze joi la Bruxelles pentru a informa NATO despre reuniunea de la Geneva.

Potrivit Departamentului de Stat, în cadrul reuniunii delegaţiile au discutat aspecte privind ” politicile lor naţionale strategice” în materie de securitate ”pentru a reduce neînţelegerile şi concepţiile greşite cu privire la o serie de aspecte-cheie legate de securitate”.

Washingtonul precizează de asemenea că această întâlnire face parte dintr-o “serie de reuniuni pe care Statele Unite le-au avut cu oficialii ruşi” după discuţiile din 14 mai de la Soci (Rusia) purtate de secretarul de stat american Mike Pompeo şi ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă