Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA intenţionează să îşi dezvolte infrastructura militară din Australia

SUA intenţionează să îşi dezvolte infrastructura militară din Australia

Ministrul australian de externe, Marise Payne, a declarat că Statele Unite intenţionează să-şi dezvolte infrastructura militară din Australia după ce Congresul va aprobă Marinei suma de 211,5 milioane de euro,, ne spune Reuters

Lorand Stoica 0 comentarii

Planurile de extindere a prezenţei militare americane în Australia vine în contextul în care aliaţii occidentali au devenit tot mai îngrijoraţi de eforturile Chinei de a-şi creşte influenţa în Pacific.

'Dezvoltarea facilităţilor va sprijini Force Posture Initiatives', a declarat Payne pentru Sky News, făcând referire la acordurile încheiate în 2011 între SUA şi Australia pentru a-şi întări relaţia din domeniul apărării. Respectivele iniţiative prevăd antrenarea a 2.500 de militari ai Marinei SUA în Australia în fiecare an şi antrenamente comune regulate între forţele aeriene ale aliaţilor.

Payne nu a precizat ce infrastructură militară intenţionează să construiască SUA, însă media australiene au relatat anterior în această lună că Washingtonul are planuri pentru un nou port în apropiere de oraşul Darwin, capitala regiunii Teritoriul de Nord din Australia.

Militarii Marinei SUA desfăşuraţi anual prin rotaţie pentru instruire sunt găzduiţi în prezent la o bază australiană din Darwin.

Comentarii

loading...