15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA: Nu va mai acorda azil fara cerere

SUA: Nu va mai acorda azil fara cerere

“Statele Unite sunt generoase, dar complet copleşite de povara creată de sutele de mii de străini arestaţi la graniţa sudică”, a declarat ministrul justiţiei Bill Barr, într-un comunicat care anunţă implementarea, începând de marţi, a acestei noi reguli. Potrivit ministrului, această reglementare ar trebui “să descurajeze migranţii economici care doresc să exploateze sistemul” american de acordare de azil.

Aceasta este o măsură “temporară” în aşteptarea revizuirii de către Congres a legilor privind migraţia, a precizat ministrul interimar al Securităţii interne, Kevin McAleenan.

În noua reglementare sunt prevăzute câteva excepţii, în special pentru victimele traficului de fiinţe umane. Statele Unite se confruntă cu un aflux de migranţi la graniţa lor cu Mexicul, 100.000 de persoane fiind arestate în fiecare lună din martie, între care multe familii cu copii.

Majoritatea originari din ţări sărace şi cu un nivel crescut de violenţă din America Centrală, Guatemala, El Salvador şi Honduras, aceşti migranţi depun, în general, o cerere de azil care le permite să rămână pe teritoriul american pe durata examinării dosarului lor de către un judecător pentru imigrare.

Administraţia Donald Trump acuză faptul că unii dintre aceştia dispar şi cresc apoi rândurile celor aproximativ 10,5 milioane de migranţi fără acte care se află în SUA.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă