Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: Prelungirea regimul de intrare fără vize pentru cetăţenii Ungariei

SUA: Prelungirea regimul de intrare fără vize pentru cetăţenii Ungariei

SUA şi Ungaria au convenit să prelungească regimul de intrare liberă, fără vize, pe teritoriul SUA pentru cetăţenii unguri, ne spune MTI

Rl online 0 comentarii

Şeful diplomaţiei ungare a menţionat cu acest prilej, referitor la problemele de securitate, că guvernele celor două ţări consideră o prioritate de vârf să-şi rezerve dreptul de a decide cui să-i permită intrarea pe teritoriile lor şi alături de cine doresc să trăiască. Apărarea ţării şi a cetăţenilor lor reprezintă de asemenea responsabilităţi cheie atât pentru Ungaria cât şi pentru SUA şi amândouă consacră eforturi considerabile apărării graniţelor, a remarcat Szijjarto.

Acesta a mai spus, în ce priveşte relaţiile economice bilaterale, că băncile de export-import din Ungaria şi din SUA au convenit să finanţeze în comun proiecte de investiţii ungaro-americane, ceea ce, a explicat Szijjarto, va permite companiilor din Ungaria şi din SUA să consacre şi mai multe resurse proiectelor de pe piaţa ungară, americană sau din ţări terţe.

În prezent firmele americane sunt a doua cea mai importantă comunitate de investiţii din Ungaria, a precizat ministrul ungar de externe. Peste 1700 de firme cu sediul în Statele Unite fac afaceri în Ungaria, dând de lucru unui număr de circa 105.000 de oameni.

SUA constituie a doua cea mai mare piaţă de export pentru Ungaria din afara Uniunii Europene, volumul exporturilor ungare către Statele Unite ridicându-se la 3,5 miliarde de dolari anul trecut, a mai adăugat Szijjarto.

Comentarii

loading...