Washingtonul recunoaște: „Este dificil să împiedici Rusia să se amestece în alegerile altor țări”

Washingtonul recunoaște: „Este dificil să împiedici Rusia să se amestece în alegerile altor țări”

Rusia va trebui sa suporte "consecintele" actiunilor sale daca va interveni in alegerile de la jumatate de mandat din SUA, a avertizat marti secretarul american de stat Rex Tillerson, in timpul unui turneu diplomatic in America Latina, scrie AFP.

Rl online 0 comentarii

Intr-un interviu pentru Fox News, Tillerson a declarat ca au fost "mai multe moduri in care Rusia a intervenit in alegeri si are multe instrumente care le poate folosi".

"Si observam anumite comportamente. O serie de alegeri importante sunt organizate in acest an, care se va incheia cu alegerile din Statele Unite in 2018", a adaugat Tillerson.

Alegerile din SUA la jumatatea mandatului vor avea loc in noiembrie 2018.

"Cred ca este important sa continuam sa spunem Rusiei: "Asculta, daca crezi ca nu vedem ceea ce faci, ei bine noi vedem, si trebuie sa te opresti, daca nu te opresti, va trebui sa suferi consecintele".

Totusi, seful diplomatiei americane a recunoscut ca, daca Moscova decide sa intervina in alegeri, este "foarte dificil de impiedicat".

Luna trecuta, directorul CIA Mike Pompeo a avertizat ca se asteapta ca Rusia sa incerce sa intervina in alegerile din 2018, asa cum a facut, conform agentiilor americane de informatii in alegerile prezidentiale din 2016.

Rusia neaga categoric orice ingerinta in alegerile prezidentiale din 2016. Donald Trump negat orice intelegere cu Rusia, anunță Hotnews.

Comentarii

loading...