10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA sancționează patru firme din China și Rusia pentru implicare în programul...

SUA sancționează patru firme din China și Rusia pentru implicare în programul iranian de înarmare

Cele patru societăți, acuzate că „au transferat tehnologie și obiecte sensibile în programul iranian de rachete”, vor fi supuse restricțiilor privind ajutorul guvernului SUA și exporturilor lor timp de doi ani, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo într-un comunicat postat și pe rețelele de socializare.

Sancțiunile, impuse miercuri, au fost împotriva a două companii din China, Chengdu Best New Materials și Zibo Elim Trade, precum și a grupului rus Nilco și a societății pe acțiuni Elecon.

“Vom continua să lucrăm pentru a împiedica eforturile iraniene de dezvoltare a rachetelor și vom folosi autoritatea noastră de a impune sancțiuni pentru a evidenția furnizorii străini, precum aceste entități din RPC (China) și Rusia, care furnizează Iranului materiale și tehnologie legate de rachete”, a adăugat Pompeo .

Președintele Donald Trump a retras SUA în 2018 din acordul nuclear iranian încheiat cu trei ani mai devreme sub președintele Barack Obama.

De atunci, Donald Trump a reintrodus sancțiunile extrem de dure asupra republicii islamice, în ceea ce el numește o campanie de „presiune maximă”. Mai mult decât atât administrația Trump și-a arătat hotărârea de a sancționa orice țară sau companie străină care nu respectă politicile sale în privința sprijinului acordat Iranului.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă