Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA se împotrivesc să menționeze schimbările climatice în comunicatul liderilor financiari mondiali

SUA se împotrivesc să menționeze schimbările climatice în comunicatul liderilor financiari mondiali

Statele Unite sunt împotriva menţionării schimbărilor climatice în comunicatul liderilor financiari mondiali, potrivit diplomaţilor din G20, după ce un nou proiect al declaraţiei comune a arătat că membrii G20 analizează includerea subiectului ca factor de risc pentru dezvoltare.

Rl online 0 comentarii

Miniştrii de Finanţe şi reprezentanţii băncilor centrale din cele mai mari 20 de economii ale lumii (G20) discută în acest weekend principalele provocări economice, concentrându-se pe perspectivele de creştere şi noi reguli pentru taxarea companiilor digitale.

G20 anticipează o accelerare modestă a creşterii economiei globale în acest an şi în cel viitor, dar subliniază riscurile de încetinire provocate de ”tensiunile geopolitice şi comerciale şi incertitudinile politice şi riscurile macroeconomice legate de sustenabilitatea mediului”, scrie Reuters, conform News.ro.

Cel mai recent proiect de comunicat dă o importanţă mai mică epidemiei de coronavirus ca risc pentru dezvoltare, afirmând numai că G20 va ”îmbunătăţi monitorizarea riscurilor globale, inclusiv epidemia recentă de COVID-19”, acronimul medical pentru coronovirus.

Surse din G20 au spus că Statele Unite sunt reticente să accepte limbajul că schimbările climatice reprezintă un risc pentru economie.

”De obicei şi China blochează această afirmaţie, dar pentru că este reprezentată la un nivel mai scăzut, rămâne în sarcina Statelor Unite”, a spus un diplomat.

”Clima este ultimul subiect dificil din comunicat. Nu există încă un acord”, a declarat o a doua sursă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...