10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA şi Coreea de Sud suspendă exerciţiile militare comune

SUA şi Coreea de Sud suspendă exerciţiile militare comune

Făcând referire la o sursă guvernamentală neidentificată, Yonhap a informat că suspendarea va fi valabilă doar pentru exerciţiile majore, nu şi pentru antrenamentele militare de rutină.

Preşedintele american Donald Trump a surprins săptămâna trecută oficialii de la Seul şi Washington când a promis că va opri exerciţiile militare după summit-ul său cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, din Singapore.

Imediat după anunţ, forţele americane din Coreea de Sud au precizat că nu au primit nici un ordin pentru oprirea exerciţiilor, iar oficialii sud-coreeni au comunicat că încearcă să îşi dea seama la ce exerciţii s-a referit Trump.

Yonhap informează, de asemenea, că în timpul discuţiilor de joi dintre cele două Corei, oficialii sud-coreeni le-au cerut omologilor nord-coreeni să îşi relocalizeze artileria militară la o distanţă cuprinsă între 30 şi 40 de kilometri faţă de linia de demarcare între cele două ţări.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud neagă că ar fi avut o astfel de cerere.

Discuţiile dintre cele două ţări au avut loc după un summit inter-coreean din aprilie la care Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in au căzut de acord să înceteze „toate acţiunile ostile”.

Aproximativ 28.500 de soldaţi americani se află în Coreea de Sud, urmare a Războiului Coreean care s-a sfârşit în 1953 printr-un armistiţiu care le-a lăsat, teoretic, pe cele două ţări în stare de război.

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă