SUA și Germania discută modalitățile de a sprijini Ucraina pe fondul creșterii amenințării ruse

SUA și Germania discută modalitățile de a sprijini Ucraina pe fondul creșterii amenințării ruse

Washingtonul și Berlinul sunt de acord că Ucraina are nevoie de sprijin pe fondul noilor provocări din partea rusă și consideră, de asemenea, necesar, ca Moscova să înceteze imediat mobilizarea la granițe.

Rl online 0 comentarii

Declarația îi aparține purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, care s-a exprimat în urma unei discuții telefonice între secretarul de stat al SUA și ministrul german de externe, din 9 aprilie.

"Secretarul de stat Antony J. Blinken și ministrul german de externe Heiko Maas au subliniat importanța sprijinirii Ucrainei împotriva provocărilor unilaterale rusești de-a lungul liniei de contact din estul Ucrainei, în Crimeea ocupată și de-a lungul frontierelor Ucrainei", a menționat Departamentul de Stat.

Părțile au subliniat, de asemenea, necesitatea ca Rusia să înceteze imediat mobilizarea trupelor și retorica sa agresivă.
În plus, secretarul și ministrul de externe au discutat despre China și Afganistan.

Statele Unite, alte țări occidentale, precum și UE și NATO, au venit în sprijinul suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei pe fondul escaladării Rusiei în estul țării, precum și al mobilizării trupelor ruse către frontiera ucraineană.

Comentarii

loading...