15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSUA: Statul Illinois dă în judecată Trump Tower pentru folosirea apei din...

SUA: Statul Illinois dă în judecată Trump Tower pentru folosirea apei din Râul Chicago

Madigan susţine că Trump Tower trage şi eliberează 75 de milioane de litri de apă din Râul Chicago fără să aibă autorizaţiile necesare. Mai mult, Trump Tower nu a studiat efectele pe care aceste acţiuni le au asupra populaţiei de peşti din râu, aşa cum cere legea.

Purtătoarea de cuvânt a Trump Organisation, Janet Isabelli, a declarat că organizaţia este „dezamăgită” de procesul intentat de Madigan, „considerând că asemenea situaţii sunt gestionate de obicei la nivel administrativ”

„Putem concluziona că a fost o decizie motivată politic”, a adăugat ea.

Madison este membră a Partidului Democrat şi ocupă funcţia de procuror general din 2003. Procesul intentat de ea susţine că hotelul trage aproape 75 de milioane de litri de apă zilnic pentru sistemele de aer condiţionat şi ventilaţie.

Astfel de sisteme pot captura animale atunci când trag apa, se arată în raport, iar legea federală impune efectuarea unor studii de impact privind populaţia de peşti a Râului Chicago.

Mai mult, licenţa Trump Tower de a elibera apa încălzită înapoi în râu a expirat în august 2017, conform raportului.

„Trump Tower continuă să ia milioane de litri de apă din Râul Chicago în fiecare zi fără permis şi fără să ia în considerare impactul asupra ecosistemului din râu”, a afirmat Madigan într-un comunicat.

Deşi fiii lui Trump conduc afacerile sale de când a fost ales, preşedintele american şi-a păstrat toate acţiunile de la Trump Organisation.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă