Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: The Aviationist

Foto: The Aviationist

SUA suplimentează trupele din România. Baza de la Kogălniceanu este cea mai estică din Europa

Baza de la Kogălniceanu este cea mai estică din spaţiul european al NATO, astfel că SUA îşi vor suplimenta trupele din România, a anunţat, vineri, generalul american Tod D. Wolters.

Mihai Diac 0 comentarii

Prezenţa Forţelor Aeriene americane în România va creşte în perioada următoare, pe fondul îmbunătăţirii dotărilor de la baza militară Mihail Kogălniceanu, a declarat generalul Tod D. Wolters, comandantul Forţelor Aeriene americane din Europa şi din Africa.

Generalul american a participat, joi, la evenimentul "U.S.-European Media Hub" de la Bruxelles, unde a discutat despre operaţiunile şi activităţile de antrenament desfăşurate de Forţele Aeriene ale SUA în Europa şi Africa.

"Relaţia noastră cu forţele aeriene române este foarte puternică. Prezenţa prin rotaţie a Forţelor Aeriene ale SUA va continua să crească în România, aşa cum s-a întâmplat în ultimii şapte ani. Având în vedere minunata bază aeriană Mihail Kogălniceanu, care se află în cea mai estică poziţie, anticipez mai multe schimburi cu forţele noastre de acolo în perioada următoare. Suntem foarte impresionaţi de îmbunătăţirea capabilităţilor pentru F-16 [în România] şi abia aşteptăm să vedem toate lucrurile minunate care se vor întâmpla în urma colaborării între Forţele Aeriene ale SUA şi Forţele Armate ale României, în privinţa utilizării rachetelor Patriot", a spus Wolters.

Sistemele Patriot vor intra în dotarea armatei în a doua parte a anului 2019, primul sistem urmând să fie operaţional la jumătatea anului 2020. Armata va achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot cu echipamentele necesare, valoarea contractului fiind de 3,9 miliarde de dolari.

Comentarii

loading...