30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA trimit 3300 de militari, însoțiți de tancuri, tunuri și transportoare blindate,...

SUA trimit 3300 de militari, însoțiți de tancuri, tunuri și transportoare blindate, în estul Europei

Potrivit unei informații difuzate pe site-ul www.defensenews.com, SUA au notificat Germania despre începerea acestei operațiuni militare, întrucât militarii și tehnica de luptă vor sosi din America, la bordul navelor, până în Europa Occidentală, urmând apoi să traverseze teritoriul Germaniei.

3300 de militari americani, însoțiți de 2500 de piese de armament, au sosit în ultimele zile în portul Anvers din Belgia, urmând a fi transferați în orașul Mannheim din Germania și de acolo în șapte țări din estul Europei: Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Ungaria și Bulgaria.

Deplasarea pe continentul european se va face pe șosea și pe calea ferată. O parte a efectivelor militare va fi transferată de la Anvers până la Mannheim pe căi navigabile interioare – acest procedeu fiind o parte a scenariului conceput de US Army.

Întreaga operațiune este concepută ca un exercițiu menit să testeze capacitatea logistică a SUA și a aliaților europeni, în eventualitatea unui război.

Armamentul adus în cele șapte țări est-europene menționate include 87 de tancuri Abrams, 18 tunuri Paladin, 140 de transportoare blindate Bradley și alte 395 de vehicule.

Informațiile difuzate de partea americană nu indică, separat, câți militari și ce tipuri de arme vor fi repartizate în fiecare țară. Trimiterea în estul Europei, prin rotație, de trupe americane reprezintă o măsură de descurajare la adresa Rusiei, după ce regimul Putin a atacat Ucraina și a ocupat peninsula Crimeea, în anul 2014.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...
Ultima oră
Pe aceeași temă