16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA vor ataca Siria dacă Assad continuă să folosească arme chimice. Assad...

SUA vor ataca Siria dacă Assad continuă să folosească arme chimice. Assad este susținut de Putin

Consilierul HR McMaster a făcut această declaraţie sâmbătă, în marja Conferinţei pentru securitate de la Munchen.

“Evaluări publice şi fotografii arată în mod clar că regimul lui Al-Assad continuă să folosească arme chimice”, a afirmat McMaster. “Este timpul pentru ca toate naţiunile să-i facă răspunzătoru pe regimul sirian şi pe sponsorii săi pentru acţiunile lor”, a adăugat el.

McMaster, general de armată, a spus că acest sprijin este necesar pentru eforturile de a interzice armele chimice.

El a evocat că SUA au răspuns în aprilie 2017 la un atac cu arme chimice cu un atac cu rachete de croazieră asupra unei baze aeriene siriene, dar nu a detaliat existenţa unor planuri concrete privind lovituri similare în viitor.

Siria a respins recent acuzaţiile privind utilizarea de arme chimice în războiul civil care intră în cel de-al optulea an, acuzând SUA de difuzarea unor informaţii false ca răspuns la succesele repurtate de forţele siriene.

Potrivit unor activişti şi angajaţi umanitari, trupele guvernamentale siriene au a folosit în mod repetat clor gazos în provinciile Idlib şi Ghouta orientală, în apropiere de Damasc, de la începutul anului.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat că Franţa va lovi în Siria, dacă se va dovedi clar că regimul sirian a folosit arme chimice împotriva populaţiei civile.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...

Opoziția din Republica Moldova și-a ținut congresul la Moscova și a înființat alianța “Pobeda”

Mai multe formațiuni de opoziție din Republica Moldova și-au ținut un congres la Moscova și au înființat, cu acest prilej, o alianță numită "Pobeda". Acest...

Aeroport evacuat! Alertă cu bombă la Chișinău, a doua în două zile

Un zbor de la Londra către Chișinău a fost nevoit să schimbe ruta de urgență, îndreptându-se către aeroportul din Iași, după ce aeroportul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă