Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Assad și Putin   (Foto: The National)

Assad și Putin (Foto: The National)

SUA vor ataca Siria dacă Assad continuă să folosească arme chimice. Assad este susținut de Putin

SUA vor răspunde cu forţă militară dacă guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad va continua să folosească arme chimice, a avertizat HR McMaster, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, informează dpa citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Consilierul HR McMaster a făcut această declaraţie sâmbătă, în marja Conferinţei pentru securitate de la Munchen.

"Evaluări publice şi fotografii arată în mod clar că regimul lui Al-Assad continuă să folosească arme chimice", a afirmat McMaster. "Este timpul pentru ca toate naţiunile să-i facă răspunzătoru pe regimul sirian şi pe sponsorii săi pentru acţiunile lor", a adăugat el.

McMaster, general de armată, a spus că acest sprijin este necesar pentru eforturile de a interzice armele chimice.

El a evocat că SUA au răspuns în aprilie 2017 la un atac cu arme chimice cu un atac cu rachete de croazieră asupra unei baze aeriene siriene, dar nu a detaliat existenţa unor planuri concrete privind lovituri similare în viitor.

Siria a respins recent acuzaţiile privind utilizarea de arme chimice în războiul civil care intră în cel de-al optulea an, acuzând SUA de difuzarea unor informaţii false ca răspuns la succesele repurtate de forţele siriene.

Potrivit unor activişti şi angajaţi umanitari, trupele guvernamentale siriene au a folosit în mod repetat clor gazos în provinciile Idlib şi Ghouta orientală, în apropiere de Damasc, de la începutul anului.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat că Franţa va lovi în Siria, dacă se va dovedi clar că regimul sirian a folosit arme chimice împotriva populaţiei civile.

Comentarii

loading...