19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSUA 'vor continua să conducă' lupta anti-SI în pofida retragerii din Siria

SUA ‘vor continua să conducă’ lupta anti-SI în pofida retragerii din Siria

‘Natura luptei este pe cale să se schimbe’ odată cu înfrângerea teritorială aproape totală a SI, dar retragerea nu înseamnă ‘sfârşitul luptei americane’, a subliniat Pompeo în faţa reprezentanţilor a 74 de state şi cinci organizaţii multilaterale, membre ale coaliţiei antijihadiste, relatează AFP.

De acum încolo, ‘lupta noastră nu va fi neapărat în primul rând militară’, ‘de aceea, anunţul preşedintelui Trump că soldaţii americani se vor retrage nu înseamnă sfârşitul luptei americane’, a punctat el.

Anunţul-surpriză al retragerii militarilor americani din Siria, făcut de Trump în decembrie şi justificat prin înfrângerea SI, i-a lăsat pe aliaţii SUA cu numeroase semne de întrebare.

În intervenţia sa, Mike Pompeo a recunoscut că ‘SI rămâne o ameninţare’ şi a chemat coaliţia ‘să-şi reafirme obiectivul înfrângerii definitive’ a grupării jihadiste, care a lansat în ultimii ani atentate sângeroase în Europa din fostele sale bastioane situate mai ales în Siria.

La reuniunea de la Washington, secretarul de stat a lansat un nou apel celorlalte ţări să participe la efortul financiar al luptei antijihadiste.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă