9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA vor impune noi sancţiuni împotriva Rusiei privind armele chimice

SUA vor impune noi sancţiuni împotriva Rusiei privind armele chimice

Departamentul de Stat a ameninţat Rusia în august că va impune noi sancţiuni în 90 de zile dacă nu va respecta Actul de Eliminare a Armelor şi Războiului Biologic (CBW) din 1991.

Conform legii din 1991, Rusia trebuie să oprească folosirea neurotoxinei Novichok, cea care a fost folosită în otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Yulia, în martie, să se angajeze să nu folosească arme chimice contra propriului popor şi să permită inspecţii ale facilităţilor de către agenţii independente, precum cele ale ONU.

„Astăzi, departamentul a informat Congresul că Federaţia Rusă nu a îndeplinit condiţiile”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, într-un comunicat.

„Intenţionăm să mergem mai departe în concordanţă cu termenii CBW, care cer implementarea unor noi sancţiuni”, a adăugat ea.

În august a fost implementată o primă serie de sancţiuni în legătură cu otrăvirea lui Skripal care a avut ca ţintă bunurile serviciilor de securitate naţională ale Rusiei. A doua serie de sancţiuni va fi mai dură, conform Departamentului de Stat.

Departamentul nu a informat când va fi implementată noua serie de sancţiuni.

Ed Royce, preşedintele republican al Comitetului de Afaceri Externe al Camerei Reprezentanţilor, a declarat că nu este surprins că Rusia nu a respectat legea armelor chimice şi a cerut administraţiei Trump să implementeze noile sancţiuni.

„Nimeni nu ar trebui să fie surprins că Vladimir Putin refuză să elimine posibilitatea folosirii în viitor a armelor chimice. Este inacceptabil că administraţia nu are un plan pentru noua serie de sancţiuni cerută de legea americană”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat marţi că Putin şi Trump se vor întâlni pentru scurt timp la Paris săptămâna viitoare iar oficialii americani au precizat că este probabil ca întâlnirea să aibă loc.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă