15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA vor trimite înapoi imigranţii ilegali în Mexic

SUA vor trimite înapoi imigranţii ilegali în Mexic

‘Străinii care încearcă să profite de sistem pentru a veni ilegal pe teritoriul nostru nu vor mai putea să dispară în Statele Unite, unde mulţi dintre ei nu se prezintă în faţa instanţelor’, a scris Kirstjen Nielsen într-un comunicat.

Imigranţii, intraţi în mod clandestin pe teritoriul american sau care nu dispun de documente în regulă, vor aştepta de acum hotărârile judecătoreşti în Mexic, indiferent dacă li se acordă sau nu dreptul de a rămâne în Statele Unite, a adăugat ea.

Guvernul mexican a fost informat şi a ‘decis să ia măsuri de partea sa de frontieră’, a mai spus ea, în speranţa că imigranţii vor primi ‘vize umanitare’ care le vor permite să lucreze în Mexic în aşteptarea deciziilor tribunalelor americane.

Donald Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una dintre priorităţile preşedinţiei sale. El a promis ridicarea unui zid la graniţa cu Mexicul şi a ordonat desfăşurarea de trupe pentru a securiza frontiera. De asemenea, liderul de la Casa Albă a luat măsuri pentru a restrânge dreptul la azil, însă acestea au fost anulate de justiţie.

Ca măsură preventivă, Statele Unite şi Mexicul au promis marţi că vor face investiţii majore în America Centrală şi în sudul Mexicului în încercarea de a opri plecările migranţilor care fug de mizerie şi violenţă.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă