Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suedia, în impas după alegerile parlamentare

Suedia, în impas după alegerile parlamentare

Cu aproape toate voturile numărate la alegerile parlamentare din Suedia, blocul de centru-stânga condus pe premierul Stefan Loven se află într-un slab avans, cu 40,6%, față de alianța de centru-dreapta, care a obținut 40,3%.

Adina Mutar 0 comentarii

Coaliţia de guvernământ formată din Social-Democraţi, Verzi şi Partidul de Stânga a obţinut 144 de locuri în Parlament din cele 175 necesare pentru a forma un guvern.

Loven a făcut apel la cooperare în fața unei tentative a opoziției de a forma un guvern cu Democrații Suedezi, un partid cu rădăcini în mișcarea neo-nazistă, ce ar transforma Suedia, dintr-o țară profund democrată și cu programe de integrare a migranților în desfășurare într-un haos politic.

Alianţa de centru-dreapta va deține 142 de locuri, scorul strâns îndreptățind-o să încerce formarea unei alianțe guvernamentale.

Democraţii Suedezi, formaţiune anti-migraţie, a obţinut  17.6 % şi 63 de locuri, faţă 12.9 % şi 49 de locuri la precedentul scrutin.

Deşi rezultatele sunt sub cele 20 de procente pe care le prognoza, liderul formaţiunii, Jimmie Akesson, le-a spus colegilor de partid că vor avea o mare influenţă asupra a ceea ce se va întâmplaa în Suedia în următoarele săptămâni, luni şi ani.

Dar deocamdată vor uma săptămâni de incertirudine înaintea formării unui Guvern funcţional.

Comentarii

loading...