8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalSuspectul în cazul mortal din Frankfurt era deja căutat de poliţia...

Suspectul în cazul mortal din Frankfurt era deja căutat de poliţia elveţiană

Suspectul este acuzat că şi-a ameninţat cu cuţitul o vecină, înainte de a o încuia şi a părăsi locul incidentului, a declarat şeful poliţiei federale germane, Dieter Romann, într-o conferinţă de presă la Berlin.

Bărbatul, ce are cetăţenia eritreeană, era cunoscut de poliţie pentru ”alte asemenea infracţiuni comise în Elveţia”, a adăugat Romann.

Luni, individul respectiv i-a împins pe calea ferată pe un băiat şi pe mama sa în gara din Frankfurt. Femeia, în vârstă de 40 de ani, a reuşit să se salveze, însă fiul său a fost lovit de un tren regional de mare viteză care intra în gară. Rănile suferite i-au fost fatale băiatului.

O a treia persoană a fost de asemenea împinsă, dar nu a căzut de pe peron.

Autorităţile germane investighează motivul din spatele incidentului, pe care poliţia îl tratează drept omucidere.

Suspectul ar fi sosit ilegal în anul 2006 în Elveţia, unde a prezentat o cerere de azil. El a primit azil doi ani mai târziu şi de atunci a fost considerat de autorităţile elveţiene ”bine integrat”, a declarat marţi ministrul de interne german Horst Seehofer.

Poliţia elveţiană a anunţat marţi că bărbatul este rezident permanent în cantonul Zurich.

În urma incidentului de luni, Seehofer a cerut suplimentarea măsurilor de securitate şi a personalului poliţienesc în gări şi supraveghere video sporită în locurile publice.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă