17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalSuspiciuni de spionaj la un institut aerospațial din Rusia

Suspiciuni de spionaj la un institut aerospațial din Rusia

Serviciile secrete ruse (FSB) au efectuat vineri o percheziţie la principalul institut de cercetare din cadrul industriei spaţiale ruse, ca urmare a unor suspiciuni de spionaj din partea unor angajaţi ai acestuia în favoarea unor agenţii de informaţii occidentale, relatează cotidianul rus Kommersant citat de AFP.

“În această dimineaţă, FSB a percheziţionat birourile Institutului central de cercetare ştiinţifică privind ingineria mecanică (TsNIImach)”, care face parte din Agenţia Spaţială Rusă (Roskosmos), scrie ziarul, citând surse din cadrul poliţiei.

Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unei anchete pentru “înaltă trădare”, FSB suspectând în jur de “zece angajaţi din industria” spaţială rusă de ”cooperare cu servicii secrete occidentale”, au afirmat sursele citate de Kommersant.

Se crede că aceşti angajaţi au “transmis cu bună ştiinţă unor servicii secrete străine informaţii clasificate secrete despre proiectele hipersonicelor ruseşti”.

Contactate de AFP, Roskosmos şi TsNIImach nu au fost disponibile pentru comentarii.

Purtătorul de cuvânt al lui Roskosmos, Vladimir Oustimenko, a confirmat pentru Kommersant efectuarea percheziţiilor, fără a da alte detalii. “Directorul general al agenţiei spaţiale, Dmitri Rogozin, a ordonat serviciilor noastre de securitate să ofere asistenţă maximă poliţiei”, a declarat el pentru ziar.

Acest anunţ intervine în timp ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a lăudat la începutul lunii martie noile arme ”invincibile”, avioanele hipersonice sau submarinele, dezvoltate de ţara sa, aminteşte AFP.

Cele mai citite

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă