Tabăra militară rusă, detectată la 250 km distanță de granița Ucrainei

Tabăra militară rusă, detectată la 250 km distanță de granița Ucrainei

Echipele de investigatori au aflat că mai multe vehicule militare, o bucătărie de teren și lucrători medicali au fost dislocați în sudul Rusiei, aproape de granița cu regiunile Ucrainei Harkov și Luhansk.

Rl online 0 comentarii

Un raport al Conflict Intelligence Team (CIT) a detectat o tabără militară rusă în regiunea Voronej (sudul Rusiei). Este situată la câteva sute de kilometri distanță de granița cu Ucraina, după examinarea videoclipurilor din rețelele de socializare, unde se arată mișcarea trupelor, echipa descoprind că un alt grup de unități militare ar putea fi staționat nu departe de Ostrogozhsk, la 150 de kilometri distanță de granița cu Ucraina. Potrivit CIT, mai multe trenuri militare de marfă sunt descărcate în stațiile de cale ferată Maslovka și Trisvyatskaya, lângă Voronej.

În replică, guvernul rus susține în continuare că mișcarea forțelor lor nu reprezintă amenințări asupra Ucrainei, iar Moscova are dreptul să efectueze manevre pe teritoriul său. Cu toate acestea, mobilizarea este impresionantă, depășind aploarea unor manevre obișnuite, unități de infanterie motorizată, artilerie și trupe aeriene sosind din toată Rusia - din Siberia, din Caucazul de Nord, în special din Dagestan și din partea centrală a țării.

Anterior, Departamentul de Informații Șef al Ministerului Apărării al Ucrainei a declarat că Federația Rusă este pregătită pentru provocări la scară largă împotriva Ucrainei, inclusiv acțiunile ofensive, cu scopul de a continua pe teritoriul ucrainean.

Comentarii

loading...