Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Țara care nu mai eliberează paşapoarte pentru că nu mai are bani

Țara care nu mai eliberează paşapoarte pentru că nu mai are bani

Ghişeele Serviciului de Paşapoarte din Zimbabwe s-au închis din cauza lipsei fondurilor până anul viitor, scrie AFP.

Lorand Stoica 0 comentarii

Zimbabwe nu mai elibează paşapoarte. Contactat de AFP, un funcţionar din Ministerul de Interne de la Harare a confirmat informaţia, precizând că serviciul va fi disponibil abia la anul.

Decizia nu este legată de vreo tentativă de izolare a ţării de restul lumii, ci de lipsa fondurilor.

Zimbabwe nu mai dispune de valută şi nu poate cumpăra hârtia şi echipamentele necesare tipăririi paşapoartelor.

De altfel, actualul regim din Zimbabwe a interzis tranzacţiile în valută în interiorul ţării. În pofida promisiunilor repetate, preşedintele Emmerson Mnangagwa, care l-a succedat la sfârşitul lui 2017 pe autocratul Robert Mugabe (un fost amic al lui Ceauşescu) nu a reuşit să revitalizeze economia ţării.

El a recunoscut recent că situaţia este atât de gravă, încât există şi „o criză a paşapoartelor“. Datorită sărăciei, circa 3 milioane de locuitori din Zimbabwe au fugit din ţară şi s-au stabilit în străinătate, în principal în Africa de Sud, în ultimele două decenii.

Citește totul despre:

#paşaport #zimbabwe #lazi

Comentarii

loading...