Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ierusalim

Ierusalim

Țările din Liga Arabă cer Statelor Unite să anuleze decizia privind Ierusalimul

Miniștrii de externe ai țărilor din Liga Arabă au cerut Statelor Unite, într-o rezoluție publicată duminică, după o reuniune la Cairo, să anuleze decizia privind recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, informează AFP și dpa citate de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

În rezoluție, miniștrii arabi afirmă că SUA "s-au retras din rolul de mediator al procesului de pace" din Orientul Mijlociu și cer ca Washingtonul "să-și anuleze decizia asupra Ierusalimului".

Miniștrii țărilor membre ale Ligii Arabe s-au reunit sâmbătă seara, la sediul din Cairo, pentru o reuniune extraordinară în vederea formulării unui răspuns la decizia americană, care a provocat un val de nemulțumire în lumea arabă.

Ei au îndemnat, de asemenea, comunitatea internațională să recunoască un stat palestinian "cu Ierusalimul de est drept capitală", partea orientală a orașului anexat din 1967 de către Israel.

Inițiativa președintelui american Donald Trump este "denunțată și condamnată", a declarat secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, în timpul reuniunii în cadrul căreia miniștri arabi au rostit lungi discursuri pline de patos.

În timpul unei reuniuni precedente a delegaților statelor membre ale Ligii Arabe, care a avut loc marți, înainte de decizia americană, organizația panarabă a atenționat deja Washingtonul, calificând recunoașterea Ierusalimului ca și capitală a Israelului drept "un asalt clar" împotriva națiunii arabe.

Comentarii

loading...