5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalTenis de masă: Coreea va alinia o echipă feminină pentru Campionatele Mondiale

Tenis de masă: Coreea va alinia o echipă feminină pentru Campionatele Mondiale

Cele două Corei au solicitat permisiunea de a alinia o echipă comună pentru semifinalele CM 2018, în care asiaticele vor juca împotriva Japoniei sau Ucrainei, vineri, la Halmstad (Suedia).

Ultima oară când Coreea de Sud şi cea de Nord s-au prezentat cu o echipă unificată la Mondialele de tenis de masă s-a întâmplat în 1991, la Chiba (Japonia), unde coreencele au produs surpriza competiţiei, cucerind aurul după ce au învins campioana en titre, China.

Decizia de a forma o echipă unificată a fost rodul unui acord tripartit între reprezentanţii Federaţiilor de tenis din Coreea de Nord, Coreea de Sud şi cei ai ITTF.

“Când am informat Consiliul Director în legătură cu această evoluţie a lucrurilor, echipa unificată a primit un ‘standing ovation’ din partea delegaţilor, care şi-au manifestat susţinerea faţă de această mişcare istorică”, a precizat preşedintele ITTF, Thomas Weikert, într-un comunicat.

Decizia vine după ce lideri din Coreea de Nord şi cea de Sud s-au angajat, săptămâna trecută, să lucreze pentru “denuclearizarea totală’ a peninsulei coreene.

La începutul acestui an, cele două Corei au aliniat o echipă unificată de hochei pe gheaţă la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, după ce au defilat împreună la ceremonia de deschidere.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă