19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalTensiuni Ucraina-Rusia. Un distrugător american intră în Marea Neagră

Tensiuni Ucraina-Rusia. Un distrugător american intră în Marea Neagră

O navă de război americană a traversat strâmtorile turceşti spre Marea Neagră, vineri, pe fondul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia, a informat agenţia de stat turcă Anadolu, citată de Le Figaro.

Distrugătorul USS Laboon a traversat strâmtoarea Dardanele şi apoi strâmtoarea Bosfor spre Marea Neagră.

În timpul traversării Bosforului, nava americană a fost însoţită de o echipă a Gărzii de Coastă turceşti, operaţiune ce a durat aproape două ore.

Statele Unite renunţase la jumătatea lunii aprilie să desfăşoare două nave de război în Marea Neagră prin strâmtorile turceşti, în plină tensiune între Ucraina şi Rusia. Convenţia de la Montreux din 1936, care guvernează traficul în strâmtorile turceşti, obligă ţările care nu se învecinează cu Marea Neagră să anunţe cu 15 zile înainte despre intenţia de a intra în apele Mării Negre.

Actul precizează că navele de război ale statelor straine nu pot fi mai mari de 15.000 de tone şi nu pot sta mai mult de 21 de zile în apele Mării Negre.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă