13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTentative de atac armat în două şcoli din Austria şi Elveţia

Tentative de atac armat în două şcoli din Austria şi Elveţia

Austriacul în vârstă de 18 ani a deschis focul asupra unui elev de 19 ani miercuri în faţa unei şcoli din Mistelbach în estul Austriei. Elevul a fost doar uşor rănit.

Suspectul a fugit după ce arma i s-a blocat, a declarat procurorul Friedrich Koehl pentru dpa.

Suspectul s-a predat poliţiei. El le-a declarat anchetatorilor că a planificat atacul armat, a adăugat Koehl.

Procurorii îl investighează pe tânăr pentru tentativă de omor.

Suspectul a frecventat pentru scurt timp această şcoală, a mai spus Koehl, dar procurorul nu a confirmat informaţiile mass-media că atacul a fost o răzbunare împotriva unor foşti colegi de clasă.

“În prezent, nu există indicii că el a avut complici. Un caracter rasist sau extremist (al atacului) ar putea fi exclus, pe baza constatărilor actuale”, a declarat poliţia din provincia Austria Inferioară într-un comunicat.

Joi, poliţia elveţiană a reţinut un tânăr de 19 ani la domiciliul său din regiunea Bellinzona în sudul ţării după ce a ameninţat că va ucide mai multe persoane într-o şcoală. Poliţia a găsit mai multe arme în casa acestuia, au declarat autorităţile din regiunea Ticino.

Operaţiunea a fost efectuată de o unitate de poliţie formată anul trecut pentru a găsi persoane periculoase şi preveni violenţa în masă.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă