14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTexas ar putea forța Bisericile să angajeze personal LGBT

Texas ar putea forța Bisericile să angajeze personal LGBT

Orașul declară că noua ordonanță garantează „oportunitatea ca fiecare persoană să obțină un loc de muncă fără a se ține seama de rasă, culoare, religie, sex, orientare sexuală, identitate de gen, origine națională, vârstă sau dizabilitate”.

Consiliul Pastorilor Americani din Houston și organizația Texas Values au acționat în instanță orașul în instanța federală pe tema acestui cod. Ambele grupuri susțin că ordonanța forțează bisericile să acționeze împotriva convingerilor lor biblice și că nu include o dispensă religioasă pentru bisericile din Austin care refuză să angajeze persoane homosexuale sau transgender, inclusiv pastori.

Oficialii orașului Austin nu au de gând să renunțe. Ei apăra ordonanța care practic spune că bisericile nu au nici un drept să insiste ca angajații lor să accepte și să practice învățăturile bisericii privind homosexualitatea.

„Nediscriminarea este o valoare de bază în Austin și trebuie să o apărăm”, a declarat primarul orașului, Steve Adler.

Președintele Filialei Consiliului Pastorilor Americani, Dave Welch, a avertizat că dacă ordonanța este aplicată, va fi doar o chestiune de timp până ce toate protecțiile Primului Amendament se vor prăbuși în Statele Unite. A spus că este timpul ca bisericile din toată țara să ia atitudine și să lupte.

Welch a remarcat faptul că oamenii de credință nu pot aștepta și nu pot sta cu mâinile în sân văzând această problemă, pentru că inacțiunea pune biserica într-un mare dezavantaj, încercând să riposteze când este deja prea târziu.

„În trecut, am așteptat de prea multe ori și am privit de pe margine, tăcuți. Am decis că acest lucru nu mai este posibil și nici acceptabil. Concluzia este că orice amenințare la adresa oricărei protecții constituționale este o amenințare la adresa tuturor drepturilor noastre constituționale. Forțarea bisericilor să-și încalce convingerile de bază nu este acceptabilă. Odată ce guvernul face acest lucru, practic toate protecțiile noastre constituționale dispar – toate, pentru noi toți, în toată America”.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă