13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalThailanda prelungește perioada de lockdown încă o lună de zile

Thailanda prelungește perioada de lockdown încă o lună de zile

Thailanda prelungește perioada de lockdown încă o lună de zile, adică până la finalul lunii august. De asemenea, extinde numărul de provincii vizate de măsurile strice anti-Covid, de la 13 la 29.

Țara se confruntă cu cea mai gravă explozie a cazurilor de coronavirus de până acum, alimentată de varianta Delta. 

Începând de marți, alte 16 provincii thailandeze vor intra în lockdown, alături de capitala Bangkok și alte 12 regiuni, potrivit Centrului pentru Administrarea Situației Covid-19.

Unele dintre măsurile adoptate în aceste zone includ închiderea magazinelor neesențiale în centrele comerciale, interzicerea serviciilor de luat masa în interiorul restaurantelor, interzicerea întrunirilor de peste cinci persoane, carantină de noapte între 21.00 și 4.00, precum și restricții privind călătoriile interprovinciale.

Thailanda se confruntă cu cea mai gravă explozie a cazurilor de coronavirus de până acum, alimentată de varianta Delta, mult mai contagioasă.

Duminică, țara a raportat 18.027 de infecții noi și 133 de decese, cu peste 200.000 de cazuri active și aproape 5.000 de pacienți în stare critică.

Sistemul de sănătate din Thailanda este copleșit

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din Bangkok a pus presiune pe sistemul de sănătate al orașului, dar guvernul s-a confruntat cu critici din cauza campaniei de vaccinare care nu merge suficient de repede.

Thailanda și-a propus să vaccineze 50 de milioane de oameni până la sfârșitul anului, dar până în prezent doar 5,6% din cei peste 66 de milioane de locuitori ai țării sunt complet vaccinați, în timp ce 19,2% au făcut cel puțin o doză.

Din cauza numărului mare de cazuri, thailandezii care vor să se trateze de COVID-19 în Bangkok sunt întorși în orașele lor cu trenul.

Oficialii thailandezi spun că cererea pentru paturi de spital în Bangkok este de trei ori mai mare decât actuala capacitate, din cauza creșterii numărului de noi infectări cu coronavirus.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă