6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalThe Telegraph: Franța, Spania și Germania înregistrează cel mai mare număr de...

The Telegraph: Franța, Spania și Germania înregistrează cel mai mare număr de cazuri de la izolare

 

 

 

Franța, Germania și Italia au înregistrat cea mai mare creștere zilnică a cazurilor din primăvară, în această săptămână, în timp ce Spania se află în plină creștere cu 3.715 cazuri noi doar miercuri, anunță Telegraph într-o analiză cu privire la numărul de cazuri de Covid-19 din Europa. Cu toate acestea, numărul deceselor nu este foarte mare, iar numărul asimptomaticilor crește exponent.
 
Țările care au scăpat în mare parte de primul val au înregistrat cea mai mare creștere zilnică a infecțiilor în această săptămână, cu 2.134 în Ucraina și 219 în Croația.
 
Dar decesele și spitalizările cauzate de virus nu cresc cu niveluri comparabile, ceea ce duce la speculații și dezbateri asupra cauzei.
 
În Franța, președintele Emmanuel Macron, a exclus impunerea unei alte închideri naționale, declarând pentru revista Paris Match: “Nu există niciun risc zero. Nu putem opri țara, deoarece daunele colaterale ale izolării sunt considerabile. Riscul zero nu există niciodată în societate. Trebuie să răspundem la această anxietate fără a cădea în doctrina riscului zero.
 
“Ceea ce vrem este să evităm să fim complet copleșiți. Avem strategii foarte localizate… mergând până la izolări locale care ar putea fi impuse, dacă este necesar.”
 
Franța a înregistrat miercuri 3.776 de noi infecții, cea mai mare cifră zilnică din luna mai. În total, aproximativ 16.747 de persoane au fost testate pozitiv în ultima săptămână. Zona Parisului și sudul Provence-Alpes-Côte d’Azur sunt deosebit de îngrijorătoare, în timp ce Nisa și Toulouse sunt cele mai recente orașe pentru a impune obligativitatea purtării măștilor în aer liber.
 
În Germania, unde a avut loc un protest împotriva restricțiilor coronavirusului la Berlin (vezi video de mai jos), există o dezbatere asupra anulării festivităților de carnaval de iarnă după ce țara a înregistrat cea mai mare creștere zilnică a cazurilor de la sfârșitul lunii aprilie, joi, cu 1.707.
 
Jens Spahn, Ministrul Sănătății, a declarat că Germania a trebuit să acorde prioritate menținerii școlilor și grădinițelor deschise, adăugând: “Știu cât de mult iubesc oamenii carnavalul. Dar când trebuie să decidem între grădiniță și carnaval, sunt sigur că societatea are un răspuns clar.”
 
Italia a înregistrat miercuri cea mai mare creștere zilnică a infecțiilor, cu 642 de cazuri noi. Guvernul italian a ordonat tuturor cluburilor de noapte și discotecilor să se închidă, declarând că acestea au devenit punctul central al noilor infecții, și a făcut măștile de față obligatorii la adunările din stradă și din piețe de la 18:00 până la 6:00.
 
Roberto Speranza, Ministrul Sănătății, a declarat că, dacă infecțiile continuă să crească, redeschiderea planificată a școlilor din țară, în septembrie, ar putea fi în pericol.
 
Creșterea infecțiilor a fost legată de persoanele care se întorc din călătoriile de vacanță. În Sardinia, un hotel întreg de pe insula Santo Stefano a fost pus în carantină. Din cele 475 de persoane cazate la hotel, 21 au ieșit pozitive.
 
Joi, autoritățile germane au emis o avertizare de călătorie pentru Croația, care a înregistrat miercuri cea mai mare creștere în 24 de ore a numărului de infecții, cu 219.
 
Presa germană a numit un bar în stațiunea croată Makarska “noul Ischgl”, după stațiunea de schi austriacă, care a fost un centru principal al primului focar. Șapte germani și cinci elvețieni au ieșit pozitivi după ce au vizitat barul.
 
Cu toate acestea, în cea mai mare parte a Europei, decesele și spitalizările nu sunt în creștere. Franța a înregistrat miercuri doar 17 noi decese cauzate de virus, în timp ce numărul persoanelor spitalizate a scăzut ușor, la 4.806.
 
Germania a înregistrat miercuri șapte decese cauzate de virus, iar în prezent are doar 228 de pacienți la terapie intensivă. Italia a înregistrat de asemenea doar șapte decese miercuri, iar multe dintre cele care sunt pozitive sunt asimptomatice, potrivit lui Matteo Bassetti, directorul de boli infecțioase de la Spitalul San Martino din Genova.
 
Disparitatea a dus la dezbateri asupra cauzei. Majoritatea celor care sunt în prezent pozitivi sunt persoane mai tinere, ceea ce duce la speculații conform cărora răspândirea este alimentată de călătorii și socializare și provoacă îngrijorarea că rata mortalității ar putea crește dacă infecția se răspândește la persoanele în vârstă.
 
Au existat, de asemenea, speculații că creșterea poate fi pur și simplu pentru că mai multe teste sunt efectuate și mai multe infecții asimptomatice sunt detectate.

 

 
Germania efectuează în prezent aproape de două ori mai multe teste decât în timpul primului val, dar proporția celor care au fost pozitivi a rămas constantă din luna mai, la aproximativ 1%, după ce a scăzut de la aproximativ nouă procente în martie.
 
“Atâta timp cât procentul de teste pozitive nu crește, ci mai degrabă scade, acest lucru indică faptul că infecțiile sunt în creștere, deoarece mai multe teste sunt efectuate,” a declarat profesorul Jonas Schmidt-Chanasit, un virolog la Bernhard Nocht Institutul pentru Medicina Tropicala.
 
În Franța, proporția testelor pozitive a crescut ușor în ultimele zile. Aceasta este acum de 3,1%, față de 2,4% în a doua săptămână a lunii august. Aproximativ jumătate dintre cei cu test pozitiv nu prezintă simptome, potrivit organismului național de sănătate SGD.
 
Și în Italia, mulți dintre cei nou infectați sunt asimptomatici, potrivit dlui Bassetti, care a adăugat: “Nu sunt bolnavi, dar trebuie să intre în carantină.” Proporția testelor pozitive în Italia este de aproximativ 1,7%, față de sub 1% în iunie și iulie și șapte% în aprilie.

 

Citește și : O mutație a coronavirusului, de zece ori mai infecțioasă, a fost descoperită și la pacienții români
 
Dar experții avertizează că ratele actuale scăzute de deces și spitalizare poate reprezenta nu mai mult de un decalaj între infecții în creștere și cazuri grave – și Spania (asculta podcast de mai jos) poate oferi o confirmare stark.
 
Noul focar al virusului din această țară începe să amenințe sistemul de sănătate, trei spitale din Madrid anunțând în această săptămână că încep să anuleze operațiunile.
 
În timp ce majoritatea cazurilor noi sunt în rândul tinerilor, numărul persoanelor spitalizate a crescut cu 55% într-o săptămână, numărul celor care necesită terapie intensivă fiind de 71%. Cifrele de miercuri au arătat 1.336 de noi spitalizări în ultimele șapte zile.
 
Decesele au început, de asemenea, să crească, cu 131 de decese în ultima săptămână, deși cifra este încă departe de 950 înregistrate într-o singură zi pe 2 aprilie.

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă