18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalTHE TELEGRAPH:DONALD TRUMP a discutat cu NIGEL FARAGE despre Regină, Vaccinare și...

THE TELEGRAPH:DONALD TRUMP a discutat cu NIGEL FARAGE despre Regină, Vaccinare și Prezidențiale 2024

 
Într-o jumătate de oră de discuții la stațiunea Palm Beach, cei doi au discutat despre Regină și Prințul Phillip, despre programul de vaccinare din Marea Britanie și votul prin corespondență, în ceea ce fostul lider al partidului Brexit a descris drept o „întâlnire ca între prieteni”.
 
Domnul Trump „are o decizie masivă de luat” și „se gândește foarte, foarte profund”, Farage a declarat pentru The Telegraph despre o potențială a treia candidatură la președinție.
 
La un moment dat, Farage i-a spus lui Trump: „Ești singurul care o poate face. Nimeni nu are carisma ta. ”
 
Întrebat despre răspuns, Farage a spus: „A ascultat. El este acum într-un mod de ascultare a minții.”
 
În vârstă de 74 de ani, fostul președinte american și-a exprimat nemulțumirea „pentru modul în care s-au desfășurat ultimele alegeri” și acum consideră că democrații „se îndreaptă spre stânga”, a spus Farage.
 
Trump s-a supărat când a aflat că regina a stat singură la slujba de înmormântare.
 
În conversația purtată în biroul lui Trump, fostul președinte a fost descris ca fiind „într-un mod remarcabil de privat, nu într-un mod de transmisiune în direct” și și-a exprimat îngrijorarea față de Regină și tristețea sa că aceasta „trece printr-o perioadă grea ”, după moartea soțului ei, prințul Philip.
 
„Admirația lui pentru ea este de neegalat cu oricine altcineva din lume”, a spus Farage.
 
 
„Nu cred că respectă pe nimeni altcineva, așa cum o respectă pe Regină.
 
„Iubește Marea Britanie și iubește Regina. El era îngrijorat de imaginile în care era singură.
 
„El și-a reafirmat imensul său respect față de ceea ce face ea”.
 
Când a fost întrebat despre interviul lui Oprah Winfrey cu ducele și ducesa de Sussex, Trump a spus că „părerile sale despre Meghan sunt bine cunoscute”.
 
Anterior, el a declarat că „nu este un fan” al tinerei de 39 de ani.
 
Brexitul „funcționează”
 
Trump a adus laude asupra programului de vaccinare al lui Boris Johnson și al Marii Britanii.
 
„El continuă să-i ureze de bine lui Boris Johnson. El a fost foarte încântat să audă despre lansarea vaccinării în Marea Britanie în comparație cu Europa, care a fost extraordinară ”, a spus Farage.
 
„În esență, acesta și-a reafirmat punctul de vedere cu privire la Brexit și a fost destul de pozitiv că acest lucru funcționează.
 
„Înțelege că multe dintre aceste argumente politice se încrucișează într-un mod care face ca iazul să pară foarte mic.”
 
Donald Trump „continuă să fie foarte plin de speranță pentru ca relațiile dintre Marea Britanie și SUA să se apropie și dorește în continuare să se încheie un acord comercial SUA-Marea Britanie”, a spus Farage.
 
 
Întrebat dacă Donald Trump a făcut comentarii cu privire la actuala administrație americană, Farage a spus: „Nu cred că este deranjat deloc de domnul Biden.
 
„Nu prea crede că este la conducere și crede că democrații se îndreaptă în direcția spre stânga”.
 
Trump mai slab, mai „fericit”
 
Oferind o perspectivă rară, directă asupra vieții post-Casa Albă a lui Trump, Farage a declarat pentru Telegraph că cel de-al 45-lea președinte a slăbit și arată bine și este în formă.
 
„Joacă mult golf și este pasionat de el. Este foarte, foarte fericit. ”
 
Cei doi s-au întâlnit luni seara, în timp ce Melania Trump sărbătorea 51 de ani.
„El a fost plin de laude pentru ea și rolul pe care și l-a asumat ca primă doamnă”, a spus Farage.
 
S-a ridicat și problema votului prin poștă, iar Farage a menționat saga din Peterborough, unde Partidul Brexit a pierdut în fața Laburiștilor cu doar 683 de voturi în alegerea secundară din 2019.
 
A fost lansată o contestație judiciară și cinci acuzații de fraudă electorală au fost investigate de Constabulary Cambridgeshire, dar nu au fost găsite dovezi ale faptelor greșite.
 
„America trebuie să preia exemplul Franței și să oprească acest lucru”, a spus Farage. În Franța nu există vot prin corespondență.
 
Farage în turneu
 
Fostul lider al partidului Brexit, pe care Trump l-a numit odată „Regele Europei”, va vizita aproape o duzină de state într-un turneu de campanie în următoarele șase săptămâni și în care s-a întâlnit deja cu guvernatorul Floridei Ron DeSantis – văzut de mulți ca un candidat principal pentru nominalizarea republicanilor la următoarele alegeri prezidențiale dacă Trump nu candidează.
 
Turneul a fost organizat și plătit de FreedomWorks, un grup conservatori cu cinci milioane de susținători pe Facebook care pledează pentru un guvern mai mic, impozite mai mici și piețe libere.
Nigel Farage a finalizat carantina de două săptămâni pe insula St Maarten din Caraibe, înainte de a ajunge la Miami la sfârșitul săptămânii trecute. Turneul – denumit „Revenirea Americii” – va include excursii la Chicago, Pittsburgh, Cincinnati, San Antonio, Phoenix și va reveni la Palm Beach, Florida.
 
„Oamenii conservatori de la bază se află într-o stare de deziluzie”, a declarat Farage pentru Telegraph.
„Au primit 75 de milioane de voturi și tot au pierdut. Sunt foarte deranjați de diviziunea și violența care se întâmplă în orașele americane și sunt speriați de ceea ce ar putea face Joe Biden cu noile mandate de senat și cu colegiul electoral.
 
„Se simt ca și cum constituția este atacată.
 
„Mesajul meu este orice simțiți în acest moment, continuați să vă pregătiți, continuați să vă organizați, iar alegerile intermediare vă vor oferi o oportunitate fenomenală.”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă