8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalTheresa May, reacție în cazul spionului rus otrăvit: Guvernul va reacţiona dacă...

Theresa May, reacție în cazul spionului rus otrăvit: Guvernul va reacţiona dacă este necesar

“Guvernul va reacţiona dacă este necesar. O vom face corect, la momentul potrivit, şi pe baza celor mai bune dovezi”, a declarat şefa guvernului britanic, Theresa May, pe canalul ITV.

Întrebată dacă are în vedere expulzarea ambasadorului statului în cauză, May a răspuns: “Vom face ceea ce este potrivit, ce este corect, dacă se dovedeşte că a fost susţinut de un stat”.

Ea avertizase anterior că guvernul său ar putea lua în considerare un eventual boicot diplomatic al viitoarei Cupe Mondiale la fotbal din Rusia, ţară semnalată de ministrul britanic al Afacerilor Externe, Boris Johnson.

Fostul spion Serghei Skripal, 66 de ani, şi fiica sa, Iulia, 33 de ani, “vizaţi în mod specific” prin administrarea unui agent iritant, potrivit poliţiei, rămâneau joi “inconştienţi şi într-o stare critică, dar stabilă”, a declarat ministrul britanic de Interne, Amber Rudd.

Poliţistul spitalizat după ce le-a venit celor doi în ajutor “merge bine”, “poate sta” şi “vorbi”, a declarat Kier Pritchard, şeful poliţiei comitatului Wiltshire, dar “el este foarte îngrijorat, foarte preocupat”.

În total, “21 de persoane au primit îngrijiri”, printre care şi Skripal şi fiica sa, a indicat Pritchard, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă