7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalTheresa May se va întâlni cu Juncker pentru a discuta despre eventuale...

Theresa May se va întâlni cu Juncker pentru a discuta despre eventuale concesii privind Brexitul

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, o va găzdui pe May la doar 24 de ore de întâlnirea sa cu premierul irlandez Leo Varadkar.
 
May este aşteptată să ceară redeschiderea acordului privind Brexitul, după ce parlamentul britanic a cerut oficial acest lucru săptămâna trecută, pentru a înlocui contestata „soluţie de rezervă”, care implică rămânerea Marii Britanii în uniunea vamală pe termen nedefinit pentru a evita o graniţă dură între Irlanda şi Irlanda de Nord.
 
May le-a transmis miniştrilor britanici, marţi, că obiectivul este de a găsi o cale de a se asigura că Marea Britanie nu va fi prinsă pe termen nedefinit în uniunea vamală.
 
„În urma votului, am lucrat privind toate opţiunile”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui May.
 
El a adăugat: „Jeremy Corbyn a afirmat că şi el are îngrijorări privind soluţia de rezervă, aşa că această problemă nu trebuie rezolvată doar pentru colegii noştri şi DUP, dar pentru toţi parlamentarii”.
 
Gavin Barwell, şeful staff-ului lui May, se afla deja la Bruxelles pentru vizita premierului şi s-a întâlnit cu „mai mulţi politicieni europeni şi oficiali”, conform guvernului britanic.
 
Guvernul britanic a precizat că May este „determinată să facă tot ce poate pentru a obţine modificările necesare asigurării susţinerii parlamentarilor pentru ca Marea Britanie să iasă din UE cu un acord”.
 
May se va întâlni de asemenea miercuri la Belfast cu reprezentanţi ai alianţei UUP, SDLP, DUP şi Sinn Fein şi cu liderul conservatorilor din Irlanda de Nord.
 
După întâlnirea cu Juncker de joi, May va avea discuţii şi cu negociatorul-şef al UE, Michel Barnier.

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă