19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTillerson: Statele Unite sunt gata să negocieze cu regimul de la Phenian...

Tillerson: Statele Unite sunt gata să negocieze cu regimul de la Phenian fără condiții prealabile

“Nu este realist să spunem ‘vom discuta cu voi doar dacă veţi veni la masa negocierilor gata să abandonaţi programul vostru’ nuclear”, a spus Tillerson în cadrul unei conferinţe de presă la Washington.

Până acum, SUA afirmau că orice negociere nu poate viza decât denuclearizarea Peninsulei Coreea. “Ei au investit mult prea mult în aceasta”, a estimat şeful diplomaţiei americane cu privire la dezvoltarea rachetelor intercontinentale şi a armelor nucleare de către regimul de la Phenian.

“Am spus, la nivel diplomatic, că suntem gata să discutăm imediat ce Coreea de Nord va dori să discute. Suntem gata să avem o primă reuniune fără condiţii prealabile”, a spus Rex Tillerson.

Cu toate acestea, şeful diplomaţiei a subliniat, la fel ca înainte, că discuţiile nu pot interveni decât “într-o perioadă de calm”.

“Va fi dificil să vorbim dacă în mijlocul discuţiilor noastre veţi decide să testaţi o altă rachetă”, a declarat el, amintind de numeroasele teste balistice şi nucleare nord-coreene din ultimele luni.

“Să ne întâlnim, să vorbim despre vreme dacă doriţi, sau să discutăm pentru a şti dacă este nevoie de o masă pătrată sau rotundă pentru a vă face plăcere. Dar cel puţin să ne vedem faţă în faţă şi apoi vom putea începe să elaborăm o foaie de parcurs pentru ceea ce dorim”, a detaliat secretarul de stat american.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă