13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalTimp de 130 de ani, Sagrada Familia din Barcelona nu a avut...

Timp de 130 de ani, Sagrada Familia din Barcelona nu a avut autorizație de construcție

Macarale şi schele înconjoară şi în prezent turlele ornamentate ale celui mai faimos monument proiectate de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, care atrage circa 20 de milioane de vizitatori anual. Ferestrele cu vitralii au fost instalate în ultimul moment înainte de vizita papei din 2010.

Potrivit unui acord anunţat joi, catedrala va plăti autorităţilor municipale 36 de milioane de euro pentru finanţarea sistemului de transport public din Barcelona şi pentru modernizarea străzilor din vecinătate, punând astfel capăt unei dispute referitoare la legalitatea construcţiei.

O parte din sumă va fi destinată construirii unei căi de acces direct la monument şi extinderii intrărilor care există în prezent, a precizat consiliul într-un comunicat.

Proiectul lui Gaudi conţine 18 turnuri dedicate celor 12 apostoli, patru evanghelişti, lui Isus şi Fecioarei Maria şi include elemente moderniste, de Art Nouveau precum şi gotice tradiţionale.

Construcţia catedralei Sagrada Familia este prevăzută să fie finalizată în 2026, cu ocazia centenarului morţii lui Gaudi. Artistul a fost lovit de un tramvai în 1926 când doar un sfert din clădire era finalizat, iar construcţia a înaintat greu şi sporadic de atunci, ritmul devenind mai rapid în ultimii ani.

Odată cu acordarea autorizaţiei, o comisie din care vor face parte şi locuitori ai oraşului va fi stabilită pentru a se ocupa de finalizarea proiectului.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă