Traian Băsescu, invitat de Maia Sandu să-și recapete cetățenia Republicii Moldova

Traian Băsescu, invitat de Maia Sandu să-și recapete cetățenia Republicii Moldova

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, i-a lansat o invitație fostului președinte al României pentru depunerea documentelor necesare în vederea redobândirii cetățeniei Republicii Moldova.

Petronel Tudor 0 comentarii

Traian Băsescu poate redeveni cetățean al Republicii Moldova dacă dorește acest lucru și depune documentele necesare, a anunțat Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

„Din câte cunosc eu, există o decizie finală la Curtea Supremă de Justiţie pe dosarul pe care l-a inaintat domnul Băsescu împotriva lui Igor Dodon pe acel decret prin care i-a fost retrasă cetăţenia. Pentru că procesul acolo s-a finalizat, domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia.”, a spus Maia Sandu, potrivit News.ro.

Traian Băsescu și soția sa au primit cetățenia Republicii Moldova în iunie 2016, printr-un decret prezidențial semnat de Nicolae Timofti. În 3 ianuarie 2017, noul președinte al țării, Igor Dodon, a semnat un decret de retragere a cetățeniei, atacat în instanță de Traian Băsescu.

În 8 noiembrie 2018, Curtea Supremă de Justiție de la Chișinău a respins recursul și Traian Băsescu a pierdut cetățenia Republicii Moldova.

Comentarii

loading...