16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrei alpinişti de renume mondial, consideraţi decedaţi în urma unei avalanşe

Trei alpinişti de renume mondial, consideraţi decedaţi în urma unei avalanşe

Cei trei alpinişti încercau să escaladeze partea estică a muntelui Howse Peak, dar nu au reuşit să ajungă în timp util la punctul de verificare. Autorităţile au început operaţiunea de căutare şi „au identificat dovezi ale producerii unei avalanşe” şi echipamente de alpinism.

Operaţiunea de căutare se desfăşoară cu dificultate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precum şi din cauza riscului producerii unei noi avalanşe.

Cei trei alpinişti au fost identificaţi de reprezentanţii North Face, compania de echipamente sportive care îi sponsoriza: David Lama şi Hansjoerg Auer din Austria şi Jess Roskelley din Statele Unite.

Ruta aleasă de cei trei alpinişti este rar utilizată, din cauza dificultăţii. Muntele Howse Peak, cu o înălţime de 3.295 metri, este situat în provincia canadiană Alberta.

Roskelley era cunoscut pentru escaladarea Muntelui Everest la vârstă de 20 de ani în anul 2003, astfel devenind, la acea vreme, cea mai tânără persoană care să escadaleze vreodată cel mai înalt munte din lume. De asemenea, Lama şi Auer erau alpinişti de talie mondială, renumiţi pentru escaladarea unora dintre cele mai dificile trasee din lume, transmite Reuters.

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă